top of page

Kuljetusta neljässä sukupolvessa

 

Kuljetus Mäkeläinen Oy on toiminut neljän sukupolven aikana erilaisissa kuljetuksiin liittyvissä tehtävissä. Oskar Mäkeläinen oli maanviljelijä, liikemies ja rakensi hevoskärryjä Karjalan Valkjärvellä. Hänen aloitteestaan nykyinen yritys sai alkunsa.

 

Oskar Mäkeläinen aloitti kuljetustoiminnan vuonna 1928 toimittamalla metsänomistajilta puutavaraa mm. satamaan ja laitoksiin. Oskar hoiti ajalla 1928–1939 yksityisten ja kauppaliikkeiden ajoja, jolloin Oskarin pojat Leo ja Eino olivat osittain mukana liiketoiminnassa.

 

Sodan jälkeen vuonna 1945 kuljetustoiminta siirtyi Lammille ja 1949 Eino Mäkeläinen jatkoi kuljetustoimintaa yksin. Kuljetukset liittyivät aluksi Karjalaisten siirtolaisten muuttokuormien ajoihin, sekä Lammin meijerin ym. ajoihin. Suuressa osassa ovat olleet niin puutavara-ajot kuten myös sokerijuurikkaan ajo.

 

Kuljetustoiminta siirtyi vuonna 1985 kokonaisuudessaan Einon pojalle Heikki Mäkeläiselle. Heikki on ollut kuljetustoiminnassa mukana, ensin apupoikana ja ajokortin saatuaan kuljettajana.

 

Tällä hetkellä toiminta keskittyy pääosin jätteen ja hyötyjätteen kuljetuksiin kahdella autolla sekä rakennustarvikkeiden kuljetuksiin ajoneuvoyhdistelmällä. 2012 loppuvuodesta yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos jolloin Heikin poika Esa Mäkeläinen siirtyi yrityksen johtoon. Yritys toimii nykyään neljännessä polvessa nimellä Kuljetus Mäkeläinen Oy.

bottom of page